Start
Referenser
Leverantörer
Utförsäljning möbler & textiler

  


 


 

 

 

Välkommen till Hemtrevligt i Järvsö

  

Det är en stor glädje att se hur en sliten och nött möbel blir fin, vacker och ”ny” igen.

Inropat på auktion, loppis fynd och arvegods – allt kan få nytt liv!

 

Jag har efter över 20år i yrket stor erfarenhet av traditionella och moderna stoppningar, antika o moderna möbler men gör även skräddarsydda båtkapell, båt-, mc-dynor, skoterdynor, markiser m.m.

Jag har min butik/tapetserarverkstad i hjärtat av Järvsö där jag gör gamla möbler som nya, försäljning av lampskärmar, tyger m.m.

Medlem i bransch förbundet

”Sveriges tapetserarmästare”

som borgar för stil, tradition och kvalité.

Jag har alltid haft tapetseraryrket nära mej eftersom min far är tapetserarmästare.

Själv skulle jag göra nåt annat men efter att ha gått teknisktgymnasium så ville jag jobba med mina händer.

Jag har alltid varit intresserad av design, möbler, ritat, skapat, sytt kläder m.m. så jag blev intresserad av tapetseraryrket och började på tapetserarutbildningen i Ljusdal.

 

Första året fick jag lära mej grunderna:

  • Traditionell stoppningsteknik med resårer, kroll och tagel
  • Ny stoppningsteknik med olika skumplaster och latex (skumgummi).  
  • Sömnadsteknik så som dunplymåer, tagelmadrasser men även en gardinkurs i Leksand med drapering, plisse-, hiss-gardiner, lambrekänger m.m.  
  • Klädselteknik i olika material så som tyg, skinn, galon.    
  • Stillära.

Andra året delades in med lika delar skolarbete och praktik på olika verkstäder. Jag hade turen att vara 20veckor hos tre härliga herrar:

  • Bernt Stenberg på Lidingö, fd lärare på Malmstensskolan i Stockholm och en av Sveriges bästa tapetserare, där jag fick se och prova på riktigt ”exlusiva” stoppningar med tränsade kanter i förstklassiga material.
  • Bertil Lindén i Bromma där jag klädde möbler i skinn men även fick lära mej hur man skräddarsyr båtkapell på allt ifrån ”små” båtar till de största båtar jag sett!
  • Lennart Fröjd i Skutskär där jag fick praktisera traditionellt tapetserararbete med snörning av bl.a. en divansoffa där man snörar från två håll (över och under). Han är även som jag vänsterhänt så det var kul att se hans teknik och få tips!

Efter min utbildning började jag att jobba hos min far där vi hade alla möjliga jobb allt ifrån stora nytillverkade inredningar i samarbete med ett snickeri till Gävle slott med 1700-tals möbler, till bilar och båtar. Jag jobbade i Sandviken i 13år innan vi flyttade upp till Järvsö.

Jag har under årens lopp även gått div. förkovringsutbildningar via branschförbundet.

Se till att ta tillvara på de gamla kvalitetsmöblerna vårt Svenska kulturarv!

 

Efter att ha jobbat i Sandviken i 13år tog jag steget och flyttade till Järvsö där jag nu har en tapetserarverkstad/butik mitt i hjärtat av Järvsö.